Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

PAREL 'ENTERTAINMENT'

  • Periode okt / jan
  • Deelnemers 15-120
  • Prijsindicatie 15,75 p.p.

De parel ‘Entertainment’ is het arrangement voor liefhebbers van cabaret, comedy, satire en spel- en showprogramma’s. In een rondleiding maakt u kennis met het unieke gebouw van Beeld en Geluid en de ‘wall of fame’ waarop diverse iconen van de televisie te zien zijn. U krijgt een indruk van de gigantische omvang van de nationale televisie- en audioarchieven, die in een ‘canyon’ van zestien meter diep worden bewaard. Ook hoort u op welke manier deze schatkamer, die al meer dan 700.000 uur aan beeld en geluid omvat, wordt gebruikt en hoe het materiaal wordt bewaard voor de toekomst.

Na deze kennismaking neemt een filmpresentatie u mee op een tijdreis langs ontwikkelingen en hoogtepunten uit bijna 60 jaar Nederlands televisieamusement. Laat u dus eens ouderwets vermaken met de televisieparels uit de genres cabaret, comedy, satire en show. Geniet van oude bekenden als Wim Sonneveld die ‘Het dorp’ zingt, Donald Jones met ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ uit ‘Pension Hommeles’, de avonturen van Swiebertje, het aanstekelijke enthousiasme van Willem Ruis….

Maar laat u ook eens verrassen door onze onbekende parels, zoals de moppentappers van Polygoons ‘Lachen is gezond’, een kijkje achter de schermen van ‘Zeg ‘ns Aaa’, de allereerste scène met de typetjes van Van Kooten en De Bie en het enig overgebleven materiaal van ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ uit de jaren zestig… Ook moderne klassiekers als ‘Toen was geluk heel gewoon’, ‘Koefnoen’ en ‘Mooi! Weer De Leeuw’ worden niet vergeten.

Kortom, even genieten van het beste televisieamusement van toen en nu!

Programma
'entertainment'

• ontvangst met koffie/thee en een tv-gebakje
• rondleiding gebouw
• interactieve filmpresentatie ‘entertainment’ in de theaterzaal
• kortingsvoucher van 25% op de entree voor de Beeld en Geluid experience

 

 

 

duur: gemiddeld 2,5 uur
groepsgrootte: min. 15 en max. 60 personen (grotere groepen in overleg)
aanvang: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00 uur en 14.00 uur

Aantal deelnemers: 15-120

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je gratis aan voor onze LocatieFlash nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws over de nieuwe en gerestylede locaties. Powered by GreaterVenues.com

High Profile Locaties bv
Bijzondere en inspirerende locaties voor meetings en events