Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

PAREL 'OMROEPGESCHIEDENIS

  • Periode okt / jan
  • Deelnemers 15-120
  • Prijsindicatie 15,75 p.p.

De parel ‘Omroepgeschiedenis’ is het arrangement voor radio- en televisieliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van de omroepen in Nederland en de bijzondere positie die Hilversum, van oudsher dé mediastad, daarin inneemt. In een rondleiding maakt u kennis met het unieke gebouw van Beeld en Geluid en de ‘wall of fame’ waarop diverse iconen van de televisie te zien zijn. U krijgt een indruk van de gigantische omvang van de nationale televisie en audioarchieven, die in een ‘canyon’ van zestien meter diep worden bewaard. Ook hoort u op welke manier deze schatkamer, die al meer dan 700.000 uur aan beeld en geluid omvat, wordt gebruikt en hoe het materiaal wordt bewaard voor de toekomst.

Na deze kennismaking neemt een filmpresentatie u mee langs unieke beelden van de omroepgeschiedenis van Nederland. Wanneer was de eerste muzikale radio-uitzending eigenlijk? Hoe kwamen uitzendingen destijds tot stand en waar staat die zender nu? Hoe en wanneer zijn de omroepen ontstaan en hoe hebben zij zich in de loop der jaren ontwikkeld?
Hoe verliep de opkomst van de televisie en welke impact had dat op de maatschappij? De presentatie geeft antwoord op deze vragen. U ziet beelden van de oude omroepgebouwen
maar ook van de bouw van het omroepkwartier. Ook de veranderingen vanaf de jaren zestig en de invloed van de commercie in omroepland komen aan de orde. Kortom, een unieke tijdreis over de opkomst en de ontwikkelingen in omroepland.

programma
omroepgeschiedenis

• ontvangst met koffie/thee en een tv-gebakje
• rondleiding gebouw
• interactieve filmpresentatie ‘omroepgeschiedenis’ in de theaterzaal
• kortingsvoucher van 25% op de entree voor de Beeld en Geluid experience

duur: gemiddeld 2,5 uur
groepsgrootte: min. 15 en max. 60 personen (grotere groepen in overleg)
aanvang: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00 uur en 14.00 uur

Aantal deelnemers: 15-120

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je gratis aan voor onze LocatieFlash nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws over de nieuwe en gerestylede locaties. Powered by GreaterVenues.com

High Profile Locaties bv
Bijzondere en inspirerende locaties voor meetings en events