De Marktkantine

De Marktkantine
Jan Van Galenstraat 6
1051 KM Amsterdam


e verhuur@marktkantine.nl
i www.marktkantine.nl
Volg De Marktkantine op:
Volg ons op Facebook Volg ons op Instagram

vraag geheel vrijblijvend een offerte aan vraag geheel vrijblijvend meer informatie op Datum beschikbaar? Plaats een optie

Meer informatie aanvragen

De Marktkantine
Invoer verplicht Zakelijk
Particulier
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht Man Vrouw
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Laat onderstaand veld leeg als u deze ziet staan en onderzoek waarom uw browser geen CSS ondersteund.
Datum evenement
dag maand jaar
Graag ontvang ik ook meer informatie over locatie aanbiedingen, ik geef hierbij toestemming voor gebruik van bovenstaand email adres.

required Verplicht invullen


verstuur
Print pagina Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Pinterest

De Marktkantine

De Marktkantine in Amsterdam is een evenementenlocatie met een rauwe, industriële uitstraling die vele mogelijkheden biedt voor uiteenlopende evenementen..


De Marktkantine is gesitueerd in Amsterdam-West, naast het Food Centre, aan de Jan van Galenstraat. Omdat De Marktkantine een industriële, rauwe uitstraling heeft, met twee verschillende ruimtes, zijn alle soorten evenementen bij ons mogelijk. Clubavonden, concerten, theatervoorstellingen, kunst maar ook masterclasses, modeshows en vintagemarkten. De Marktkantine is van alle markten thuis. De prachtige theaterzaal nodigt uit tot veel(zijdige) activiteiten voor buurt en stad.

 

Historie

De Marktkantine huist tijdelijk in het Marcanti-gebouw aan de Jan van Galenstraat 6, een markant gebouw met veel geschiedenis. Gebouwd in 1936 als ‘marktkantine’, de kantine voor kooplui van de naastliggende markt (nu: Food Center Amsterdam). In 1956 uitgebouwd tot groot theater, waar artiesten als Jacques Brel optraden. Vanaf de jaren ’90 werd het een discotheek. Na vijf jaar leegstand herstellen we het weer in ere met waar het ooit allemaal begon: De Marktkantine, op en aan de markt.

 

Theaterzaal

De Theaterzaal heeft een capaciteit van maximaal 1650 personen staand en 750 zittend. Met het grote, ronde balkon en een opvallend podium is deze ruimte uiterst geschikt voor diners, productpresentaties, tv opnames, seminars, beurzen, plenaire vergaderingen, concerten en bedrijfsevenementen. De karakteristieke grote theaterlampen en rustieke bars geven de zaal een rauwe en industriële uitstraling, een bekend kenmerk aan De Marktkantine.

 

Middelzaal

De Middelzaal hangt vol met ouderwetse, verschillende gloeilampjes. Dit maakt het met de industriële lange bar een geschikte plek voor intiemere borrels, kleinere diners en vergaderingen. Deze gezellige zaal biedt ruimte aan maximaal 500 personen staand en 175 zittend en is ook mogelijk af te huren voor kleinere bedrijfsevenementen.

 

De Marktkantine beschikt over een buitengewoon mooi akoestisch geluid, volledig lichtsysteem met daarbij de benodigde technische ondersteuning. Met 5 bars, 1 aparte rookruimte, een podium met verschillende lagen, een zeer grote bewaakte garderobe met extra kluisjes kan elk evenement letterlijk op maat worden gefaciliteerd en gerealiseerd. Tevens beschikken wij over een uitstekend functionerend wifi netwerk, beschikbaar door de gehele locatie.

 

Wij verzorgen volledige cateringarrangementen. Van vergaderarrangementen met een warme of een koude lunch tot uitgebreide diners in besloten sferen. De gerechten kunnen uiteraard ook als buffet worden opgediend. De Marktkantine beschikt over een team van ervaren producers, event managers, stylisten, high-end cateraars, audio en interieur specialisten. Het team heeft als doel uw wens op evenementen gebied te realiseren. 

 

Vul uw wensen in via het informatieformulier en wij nemen spoedig contact met u op en bespreken dan graag de mogelijkheden van het op maat maken van uw gewenste evenement.


Zaaloverzicht Aantal personen
Naam zaal Foto zaal m2 hoogte carré theater diner feest
Middelzaal
Middelzaal
204 6.5 175 175 150 500
Theaterzaal
Theaterzaal
587 8 650 650 500 1650
Foto's van deze locatie
De Marktkantine Algemene impressie
De Marktkantine Theaterzaal
De Marktkantine Theaterzaal vanaf balkon
De Marktkantine Theaterzaal vanaf balkon
De Marktkantine Marktkantine
De Marktkantine Theaterzaal
De Marktkantine Theaterzaal
De Marktkantine Theaterzaal vanaf balkon
De Marktkantine Theaterzaal vanaf balkon
De Marktkantine Theaterzaal vanaf podium
De Marktkantine Theaterzaal
De Marktkantine Theaterzaal
De Marktkantine Theaterzaal bar
De Marktkantine Middelzaal
De Marktkantine Middelzaal bar
De Marktkantine Middelzaal
De Marktkantine Bar Middelzaal
De Marktkantine Middelzaal
De Marktkantine Middelzaal
De Marktkantine Middelzaal
De Marktkantine Middelzaal Bar
De Marktkantine Middelzaal Bar
Locatie op kaart
Bereikbaarheid
 • Nabij treinstation: nee
 • Nabij snelweg: ja
 • Nabij luchthaven: nee
 • Bereikbaar per ov: ja
 • Bereikbaar per boot: nee
 • Eigen parkeergelegenheid: nee
 • Parkeerplaatsen: 150
 • Parkeer suggestie:

  150 parkeerplekken aanvraagbaar mits het na 19:00 is. 

Bijzonderheden
 • Interieur: Historisch, Industrieel, Zakelijk
 • Eigen catering mogelijk: ja
 • Overnachten: nee
 • Restaurant: ja
 • In-/outdooractiviteiten: nee
 • Invalidentoegankelijk: nee