Bestel nu het Locatieonderzoek 2017 - 2018

Nederland kent honderden unieke evenementenlocaties, zo niet duizenden. En elk jaar komen er tientallen nieuwe bij. Dat is geweldig als je de bezoekers van je events telkens wilt verrassen met de nieuwste hotspots, of als je ervan houdt om steeds weer nieuwe plekken te ontdekken.

Al sinds 2012 probeert High Profile Locaties de ontwikkeling van de Nederlandse markt voor meetings en events in kaart te brengen. En ook in de zesde editie van hét jaarlijkse onderzoek naar de Nederlandse markt hebben honderden opdrachtgevers hun kennis en ervaring gedeeld.

Wij delen dan graag een aantal highlights:

1. Industrieel zit op de piek, buitenlocatie komen eraan

Voor het eerst in zes jaar Locatieonderzoek zijn we voor onze events niet meer het meest geïnteresseerd in conferentie- en congrescentra. De nieuwe nummer 1 zal echter geen verrassing zij; al jaren achtereen zien we hoe de industriële locatie langzaam aan populariteit wint.

Voor 2018 verwachten we dat industriële locaties nog stabiel blijven aan de top. Maar we zien ook een nieuwe ster opkomen aan het firmament: de buitenlocatie.

2. Snelle, persoonlijke communicatie

Door de gigantische toename in het gebruik van social media en berichtendiensten als Whatsapp wordt onze communicatie steeds sneller en persoonlijker. Waar we vroeger nog weleens pas na 24 uur reageerden op een e-mail bericht, is dat anno 2018 not done. We zien dat ruim een op de drie opdrachtgevers binnen een dag een reactie verwacht op een aanvraag. Ter vergelijking in 2015 was dat nog één op vijf.

3. We hebben meer budget!

We stellen meer eisen aan locaties, maar we moeten dan ook steeds meer organiseren. Dit jaar nam het evenementenbudget voor het vijfde jaar op rij toe. Per event organisator nam het budget gemiddeld met 5% toe. De vraag is natuurlijk hoe lang die markt nog kan blijven groeien..

Bestel als:

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je gratis aan voor onze LocatieFlash nieuwsbrief en mis nooit meer het laatste nieuws over de nieuwe en gerestylede locaties. Powered by GreaterVenues.com

High Profile Locaties bv
Bijzondere en inspirerende locaties voor meetings en events