Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam


e evenementen@stedelijk.nl
i www.stedelijk.nl/bez...

vraag geheel vrijblijvend een offerte aan vraag geheel vrijblijvend meer informatie op Datum beschikbaar? Plaats een optie

Meer informatie aanvragen

Stedelijk Museum Amsterdam
Invoer verplicht Zakelijk
Particulier
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht Man Vrouw
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Laat onderstaand veld leeg als u deze ziet staan en onderzoek waarom uw browser geen CSS ondersteund.
Datum evenement
dag maand jaar
Graag ontvang ik ook meer informatie over locatie aanbiedingen, ik geef hierbij toestemming voor gebruik van bovenstaand email adres.

required Verplicht invullen


verstuur

Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam biedt een bijzondere multifunctionele locatie voor een presentatie, receptie, diner of jaarvergadering.


Het Stedelijk Museum is het grootste museum voor moderne kunst en design in Nederland. Het heeft zijn wortels in Amsterdam, en heeft tegelijkertijd een zeer internationale uitstraling. Na de renovatie van het historische gebouw en de aanbouw van een nieuwe vleugel door Benthem Crouwel Architekten, werd het Stedelijk in september 2012  feestelijk heropend. Het Stedelijk Museum is een prachtige locatie voor uiteenlopende evenementen. De zalen hebben ieder hun eigen karakter en hebben een capaciteit van 50 tot 1000 personen.

 

Locatie
Het Stedelijk Museum is gelegen aan het sfeervolle Museumplein in Amsterdam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid onder het Museumplein. In de directe omgeving zijn bovendien vele faciliteiten, zoals restaurants, winkels en cafés aanwezig.

 

Collectie
In het vernieuwde museumgebouw is nu meer ruimte dan ooit voor de gerenommeerde  collectie moderne en hedendaagse kunst, met topstukken van onder meer Karel Appel, Marc Chagall, Marlene Dumas, Willem de Kooning, Piet Mondriaan en Andy  Warhol. De collectie vormgeving heeft nu ook een permanente plek in de collectiepresentatie met grote namen als Gerrit Rietveld en Tapio Wirkkala. Naast de collectiepresentatie zijn in het Stedelijk Museum toonaangevende exposities te zien. 

 

Zadelhoff Café en omloop
Het sfeervolle Zadelhoff Café en de omloop rond de historische trap in het oude gebouw zijn zeer geschikt voor evenementen met een culinaire invulling, bijvoorbeeld voor een diner, een walking dinner, buffet of receptie. Afhankelijk van de invulling is de maximale capaciteit 250 gasten. Indien de omloop op de begane grond erbij betrokken wordt is de capaciteit 400 gasten.
De iconische lichtinstallatie van Dan Flavin, die de Amerikaanse kunstenaar in 1986 speciaal voor de trapomgang van het museumgebouw maakte, geeft de ruimte een unieke sfeer.


Teijin Auditorium
Op de eerste verdieping in de nieuwe vleugel van het museum bevindt zich het Teijin Auditorium. Een multifunctionele ruimte van 13 bij 13 meter met een projectiemuur van maar liefst 50 m2. Standaard heeft u de beschikking over licht, geluid en beamer. Deze ruimte heeft met stoelen een capaciteit van 200 personen. Zonder stoelen is de capaciteit 275 personen.
Tijdens de openingsuren van het museum is het  Teijin Auditorium de enige ruimte die voor evenementen beschikbaar is.

 

De Schiphol Foyer
De Schiphol Foyer is de prachtige nieuwe entree van het Stedelijk Museum aan de Museumpleinzijde. Deze ruime lichte hal kan gebruikt worden als ontvangstruimte maar ook in combinatie met andere ruimtes. Uniek aan de Schiphol Foyer is de combinatie van de historische en nieuwe architectuur, omdat hier het oude monumentale gebouw en de nieuwe vleugel samenkomen. De sfeer wordt mede bepaald door het fraaie wandtapijt van Petra Blaisse’s Inside Outside en het 14-meter hoge kunstwerk van Louise Lawler. In receptieopstelling biedt de lounge ruimte aan 200 personen.

 

Contact

De Afdeling Evenementen informeert u graag over de mogelijkheden die het Stedelijk Museum u biedt en bespreekt samen met u uw persoonlijke wensen om een pakket op maat te maken. Wij verzoeken u vriendelijk contact op te nemen met afdeling Evenementen telefonisch of via de e-mail.


Zaaloverzicht Aantal personen
Naam zaal Foto zaal m2 hoogte carré theater diner feest
Zadelhoff Café en omloop
Zadelhoff Café en omloop
330 x x 200 275
Teijin Auditorium
Teijin Auditorium
140 50 200 100 250
Schiphol Foyer
Schiphol Foyer
200 x 100 x 275
Foto's van deze locatie
Stedelijk Museum Amsterdam Algemene impressie
Stedelijk Museum Amsterdam Badkuip
Stedelijk Museum Amsterdam Oudbouw
Stedelijk Museum Amsterdam Schiphol Foyer
Stedelijk Museum Amsterdam Zadelhoff chique
Stedelijk Museum Amsterdam kerstdiner
Stedelijk Museum Amsterdam Zadelhoff omloop
Stedelijk Museum Amsterdam Zaalbeeld 1
Stedelijk Museum Amsterdam Zaalbeeld 2
Locatie op kaart
Bereikbaarheid
 • Nabij treinstation: nee
 • Nabij snelweg: nee
 • Nabij luchthaven: nee
 • Bereikbaar per ov: ja
 • Bereikbaar per boot: nee
 • Eigen parkeergelegenheid: nee
 • Parkeerplaatsen: 0
 • Parkeer suggestie:

  Nabijgelegen Q-Parkgarage Museumplein

Bijzonderheden
 • Interieur: Hip / Modern
 • Eigen catering mogelijk: nee
 • Overnachten: nee
 • Restaurant: ja
 • In-/outdooractiviteiten: nee
 • Invalidentoegankelijk: ja